Träningsevenemang under 2019

Som de flesta idrottsintresserade tycker vi att det är roligt både att titta på och att delta i olika sport- och träningsevenemang. Men vi vet också att det krävs en hel del jobb för att arrangera och genomföra ett evenemang, stort som smått, och att man kan behöva hjälp av ett företag likt magnetevents.se för att ro iland projektet.

För dig som är nyfiken på att titta eller delta i ett träningsevenemang under 2019 har vi satt ihop en lista över evenemang som finns att välja på:

Mars

Mellan den 15-17 mars går Svenska Cykelmässan av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg. Under mässans första dag går det besöka evenemanget ”Cykelturismdagarna”, ett seminarium som handlar om cykelturism i Sverige.

April

Mellan den 6-7 april finns det möjlighet att utbilda sig till yogainstruktör på grundnivå. Det är företaget Aerobic Weekends Sweden som står bakom utbildningen, som består av 2 dagars grundutbildning, 2 dagars vidareutbildning samt 2 dagar YinYoga-utbildning. Kursen syftar till att lära deltagarna utforma och leda individanpassade yogaprogram.

Den 15-17 april är det dags för Hjuvik Båtklubbs p

åsklovsläger, som erbjuder två träningspass om dagen, i nivåanpassade grupper och med erfarna tränare på plats. Varm lunch och fika serveras i klubbhuset varje dag. Lägret avslutas med det mycket uppskattade ”Påsklovsracet”, den regatta som även körs nivåanpassat.

Maj

Mellan den 11-12 maj håller Aerobic Weekends Sweden kurs för alla som vill utbilda sig till licensierad Box Instructor. Detta specifika datum arrangeras kursen i Stockholm, men det finns fler tillfällen att utbilda sig. Kursen ger de verktyg och den grundkunskap som krävs för att instruera i Box. Kursmaterial och skräddarsydda klasser med musik ingår.boxningsinstruktör

 

Juni

Den 29 juni är det dags för Run N Bike, ett tävlingsrace som arrangeras på Åreskutan i Åre och bjuder på löpning och cykling bland stockar och stenar, fjäll och slingrande stigar. Löpningen innebär 16 kilometer lång bergslöpning och cyklingen en 30 kilometer lång mountainbike-slinga.

Augusti

Den 31/8 arrangeras ett fullspäckat träningsevenemang som går under namnet ”TräningsConvent” (följt av stadens namn). I augusti är det Malmös och Stockholms tur att gästas av eventet, men det finns fler tillfällen att delta *.

Evenemanget är ett samarbete mellan Fitness24seven Värnhem och AerobicWeekends Sweden och bjuder på allt från X-Cord, GymnasticMoves och Lyrical Jazz till Zumba, Yoga, CrossFitness och Puls med mera.

  • Evenemanget arrangeras även den 9 februari, i Eskilstuna, samt den 27 oktober i Göteborg.

September

Den 7-8 september körs Scandinavian Raceway på anrika Anderstorp Racing Club. Under dessa dagar tävlas det i flera olika klasser, bland annat Supersport Cup för junior och senior, Rookie 1000, Rookie 600, Superbike (SM i Roadracing) och Superstock 600 (SM i Roadracing). Det finns också möjlighet att delta i en träningsdag den 6 september, för alla som har licens.

För den som vill till solen

För den som är sugen på att utbilda sig till Aqua Fitness Instructor i Spanien finns det ett utmärkt tillfälle för det mellan den 17-24 september. Då finns det möjlighet att lära sig grunderna i AquaFitness, både för den som är nybörjare och för den som arbetar som personlig tränare, sjukgymnast, fitnessinstruktör eller liknande inom hälsa- och fitness.